Acronis Back-up Cloud van Onniva

De betrouwbare clouddienst voor jouw online back-ups

Met Acronis stellen we al jouw data met één oplossing veilig. Via een eenvoudig online portaal kunnen we al jouw werkplekken, (virtuele) servers, mobiele apparaten en Office 365-accounts back-uppen en, indien nodig, herstellen. Een belangrijk voordeel is dat we met Acronis zowel lokaal als in de cloud reservekopieën kunnen opslaan. Je bent dus dubbel veilig.

Voordelen Acronis Backup

Ontdek de mogelijkheden van combineren

Office 365 back-up

Microsoft 365 is een volledige, intelligente oplossing waarmee altijd en overal op een veilige manier kan worden samengewerkt.

Ontdek meer

Security

Back-ups zorgen dat u data kunt herstellen. Security-software maakt uw kans op dataverlies nog kleiner.
Ontdek meer

Onniva Cloud Platform

Met Acronis maakt u eenvoudig back-ups van de virtuele servers die u op het Onniva Cloud Platform host.

Ontdek meer

Acronis, 1 beveiligingsportaal voor al je endpoints.

CONTACT

Hop on the cloud!Contact

Back-up software voor al jouw data & devices

Waar bewaar je je digitale data? Nog steeds op eigen hardware op jouw kantoor? Let dan op en lees snel verder.

Acronis Back-up Cloud is een betrouwbare en veelzijdige manier om al jouw gegevens te back-uppen en zo veilig te stellen. De geavanceerde software is in staat om back-ups te maken van PC’s, notebooks, mobiele apparaten (telefoons en tablets), fysieke en virtuele servers en Office 365-accounts en hun data. Om welke data en welk apparaat het ook gaat, jij kunt op Acronis vertrouwen.

Back-up schema’s voor optimaal gebruikersgemak

Het is zeer eenvoudig om via het Acronis portaal back-up schema’s te configureren waarin jij onder andere de frequentie, retentie en locatie van jouw back-ups bepaald. Het is mogelijk om meerdere back-up schema’s te maken, zodat kritische systemen en data vaker geback-upt worden.

Na de initiële back-up worden zogenaamde incremental back-ups gemaakt, zodat de invloed op jouw bandbreedte beperkt is.

Bepaal de beste back-up schema’s met Acronis

Je hoeft er zelf niet meer aan te denken hoe en wanneer jij een reservekopie moet maken van jouw data. In de Acronis-portal is het heel eenvoudig back-up schema’s aan te maken waarin we bepalen hoe vaak er back-ups worden gemaakt, hoe lang data wordt bewaard en waar jij de back-up van jouw bestanden en systemen wilt bewaren.

Jij kunt ervoor kiezen om back-ups lokaal op te slaan, op jouw eigen apparaten. Jij kunt er ook voor kiezen om back-ups alleen in de cloud op te slaan. En een combinatie van meerdere back-uplocaties is uiteraard ook mogelijk.

Wij weten uit ervaring dat het raadzaam is om bestanden zowel lokaal als in de cloud op te slaan. Data over jouw lokale netwerk herstellen, heeft het voordeel dat dit zeer snel gaat en jij dus snel weer aan het werk bent. Maar in het geval van ernstige calamiteiten, zoals brand of hardware-falen, kun je data ook terughalen via het Onniva-datacenter. Zo ben jij ervan verzekerd dat jij in elke situatie kunt beschikken over jouw informatie.

Eén back-up oplossing voor al jouw data & devices

Met Acronis Backup Cloud kun je de volgende data en fysieke of virtuele systemen veiligstellen:

 • Windows PC
 • MacOS
 • Windows Server, Windows Small Business Server, Windows Storage Server, Windows MultiPoint Server
 • Linux Red Hat, Ubuntu, Fedora, SUSE, Debian, CentOS, Oracle Linux, CloudLinux, ClearOS
 • Microsoft SQL Server, Exchange Server, SharePoint,
 • Office 365
 • Android
 • iOS
 • Vmware ESXi
 • Hyper-V
 • Virtuozzo

Abonnement voor jouw reservekopieën

Als jij kiest voor Acronis Back-up Cloud via Onniva, hoef je niet te investeren in aparte hardware én hoef jij geen software te kopen. In plaats daarvan neem jij een back-up abonnement af, die jij per maand makkelijk kunt opzeggen.

Herstel losse bestanden of volledige systemen met Acronis

Met de Acronis AnyData Engine kun je zowel VM-images, disks, partities als bestanden back-uppen. Door middel van file-level back-up kun je losse bestanden restoren, met disk-image gebaseerde back-ups kun je complete systemen herstellen.

Met Acronis veilig back-ups maken via SSL

Alle data die jij back-upt, wordt via een beveiligde SSL-verbinding naar het Onniva-datacenter verstuurd. De data wordt als het ware versleuteld verstuurd, zodat het onleesbaar is voor onbevoegden. Alleen jij, of wij samen, hebben de sleutel om de data weer leesbaar te maken. Zo kan er nooit onzorgvuldig met jouw gegevens worden omgegaan.

Gecertificeerde datacenters

Jouw data wordt over een beveiligde SSL-verbinding versleuteld naar de Onniva datacenters verstuurd. Uiteraard gebruiken we alleen hoogwaardige datacenters die onder meer ISO 9001 (kwaliteitsmanagement), ISO 27001 (informatiebeveiliging) en PCI-DSS gecertificeerd zijn. Onze datacenters bevinden zich in Amsterdam.

Jouw data blijft binnen de landsgrenzen

Het is geen fijn idee dat jouw gegevens naar het buitenland worden verstuurd; dat begrijpen wij. De Onniva-datacenters die wij gebruiken om jouw back-ups op te slaan, staan allemaal in Amsterdam en voldoen aan alle belangrijke certificeringen. Jij kunt er dus zeker van zijn dat al jouw vertrouwelijke informatie in Nederland blijft.