Microsoft Azure Back-up & Azure Site Recovery  

Microsoft Azure Site Recover & Back-up: het veilige cloud platform voor jouw back-up en disaster recovery oplossingen. Een gebruiksvriendelijk platform voor het maken van cloud back-ups en het inrichten van een disaster recovery omgeving waarnaar jij kunt overschakelen in het geval van een bedrijfscalamiteit.

Contact

Voordelen Microsoft Azure Back-up en Azure Site Recovery

Ontdek de mogelijkheden van combineren

Virtuele Servers en IaaS

Draait jouw IT-omgeving nog on-premises, hybride of al in de cloud? Bekijk hier welke cloud infrastructuur oplossingen Onniva jou te bieden heeft.
Ontdek meer

Security

Back-ups zorgen dat jij data kunt herstellen, security software maakt jouw kans op dataverlies nog kleiner. Beveilig jouw IT-omgeving met cloud security oplossingen van Onniva.
Ontdek meer

Browser based werken

Combineer jouw IT-omgeving met een browser based cloudoplossing van Onniva. Hiermee kun je de werkplek met verschillende applicaties via elk device vanuit een browser benaderen. Benieuwd naar de voordelen van online werken?

Ontdek meer

Microsoft Azure Back-up, het veilige cloud platform voor jouw back-up en disaster recovery oplossingen.

CONTACT

Hop on the cloud!Contact

Wil je de bedrijfscontinuïteit garanderen? Ben je benieuwd welke Azure back-up en disaster recovery oplossingen dit kunnen waarborgen? En hoe Azure de kosten drukt ten opzichte van andere oplossingen? Onniva bekijkt dit graag met je!

Onniva ondersteunt je met de stappen naar de cloud 

Overgaan naar een Azure cloud oplossing is niet altijd zo ingewikkeld als men denkt. Belangrijk hierbij is om in de beginfase de juiste keuzes te maken op basis van advies van mensen met kennis. Ondersteuning bij inrichting en learning on the job zorgen ervoor dat je goed en vertrouwd de stap naar de cloud gaat maken. Bij Onniva adviseren we je waar nodig en indien gewenst ondersteunen we bij de implementatie.

Het verschil tussen Azure Back-Up & Azure Site Recovery  

Of jouw IT-omgeving nu in de cloud, on-premises of hybride draait, met Azure back-up kun je al deze omgevingen back-uppen. In het geval van een bedrijfscalamiteit betekent een back-up dat je de data niet verloren bent. Het betekent ook dat je nog wel servers moet gaan activeren waarop je deze data kunt gaan plaatsen zodat je verder kunt werken. Is een back-up daarom niet voldoende en wil je in het geval van een calamiteit kunnen overschakelen op een andere IT-omgeving waardoor je snel weer up & running bent? Ga dan aan de slag met Azure Site Recovery en repliceer jouw belangrijkste servers in de Azure cloud. In het geval van een calamiteit starten deze servers met de belangrijkste applicaties en data op en kun je weer doorgaan met de werkzaamheden.

Schaalbaar en flexibel

Jouw back-up data groeit normaliter dagelijks simpelweg, omdat je elke dag nieuwe data genereert. Bij back-up oplossingen van Onniva neem je naar gebruik af en groeit de back-up dus met jouw data mee waardoor je nooit te veel betaalt. Dit geldt ook bij het inrichten van een disaster recovery omgeving. Je kunt deze omgeving flexibel schalen, waardoor je bepaalt welke cruciale delen van de IT-omgeving klaar staan om op over te schakelen in het geval van een bedrijfscalamiteit.

Data in Nederland of Microsoft datacenters naar keuze

Je kunt kiezen waar jouw back-up of disaster recovery omgeving komt te draaien. Dit kan zowel in Nederlandse datacenters of de wereldwijde datacenters van Microsoft, jij bepaalt!

Continuïteit van jouw organisatie is erg belangrijk. Op het moment dat er een onderdeel van jouw IT-omgeving uitvalt, kan dit vergaande consequenties hebben voor jouw bedrijfsvoering. Met Azure kun je bepaalde servers meervoudig uitvoeren of repliceren in meerdere datacenters, zodat de continuïteit altijd gewaarborgd is. Of je nu een lokale of cloud back-up oplossing zoekt, een Hyper-V of VMware hypervisor gebruikt, in de private of public cloud wilt draaien, met de oplossingen van Onniva is bijna alles mogelijk!

Azure Back-Up

Met Azure Back-Up kun je verschillende scenario’s back-uppen. Zo kun je van jouw on-premises data een back-up maken naar andere on-premises of cloud locaties. Een andere optie is de al in de cloud draaiende IT infrastructuur back-uppen naar een andere cloud locatie. Het is mogelijk om van eenvoudige bestanden, mappen en complete IT omgevingen een back-up te maken.

Disaster Recovery as a Service: Azure Site Recovery 

Met de DRaaS oplossing, Azure Site recovery, kun je jouw on-premises of private cloud omgeving repliceren naar de Azure Cloud. Jij bepaalt zelf of jij de gehele IT-omgeving repliceert of dat bijvoorbeeld enkel de bedrijf kritische applicaties en servers klaar worden gezet in de Azure cloud. Mocht er een bedrijfscalamiteit voordoen dan kun je snel overschakelen op de cloudomgeving.

Betaal naar gebruik 

Voor Azure Back-Up geldt dat je kosten maakt per server die je back-upt en de hoeveelheid storage. Naarmate jouw storage omvang groeit, groeit de back-up omgeving mee. Omdat je naar gebruik betaalt, hoef je niet van tevoren te bepalen hoeveel storage jij nodig hebt. Voor Azure Site Recovery geldt dat jij per Virtuele Machine die klaarstaat een klein vast bedrag per maand betaalt en zeer lage tarieven voor gereserveerde storage die jij nodig hebt. Hierdoor is deze oplossing betaalbaar voor het MKB en ga je pas echt betalen als je daadwerkelijk van de disaster recovery oplossing gebruik gaat maken.