Veeam-as-a-Service: Snel, veilig en altijd beschikbaar, voor jou

Onniva & Veeam geloven in de 3-2-1 regel. Die filosofie gelooft dat een optimale back-up strategie gebruik maakt van drie kopieën van je data. Bewaard op twee verschillende mediatypes, waarvan één exemplaar op een externe locatie is.

Wij helpen je, samen met Veeam Cloud Connect / Veeam DRaaS, de 3-2-1 regel eenvoudig beheersen. Zonder alle uitdagingen die daarbij om de hoek kunnen komen kijken en misschien nóg belangrijker, zonder de investeringen in een eigen hardware en onderhoud.

Contact

Voordelen VEEAM Cloud Backup

Ontdek de mogelijkheden van combineren

Virtuele Servers en IaaS

Draait jouw IT-omgeving nog on-premises, hybride of al in de cloud? Bekijk hier welke cloud infrastructuur oplossingen Onniva jou te bieden heeft.

Ontdek meer

Security

Back-ups zorgen dat jij data kunt herstellen, security software maakt jouw kans op dataverlies nog kleiner. Beveilig jouw IT-omgeving met security oplossingen van Onniva.

Ontdek meer

Browser based werken

Combineer jouw IT-omgeving met een browser based cloudoplossing van Onniva. Hiermee kun je de werkplek met verschillende applicaties via elk device vanuit een browser benaderen. Benieuwd naar de voordelen?

Ontdek meer

VEEAM Cloud Backup, snel, veilig en altijd beschikbaar, voor jou.

CONTACT

Hop on the cloud!Contact

Back-up of Disaster Recovery? 

Hoewel het bovenliggende doel hetzelfde is, namelijk continuïteit waarborgen, zijn er natuurlijk verschillende manieren om dat te bewerkstelligen. Wanneer er onverhoopt wat misgaat kun je door het maken van een kopie van je data snel herstelacties uitvoeren. Op zo’n efficiënte manier dat de werknemers gewoon verder kunnen met hun werk. Maar wat is nu het exacte verschil tussen de twee? Dat leggen we hieronder uit.

Back-up maken

We spreken van een back-up wanneer er kopieën worden gemaakt van bijvoorbeeld een bestand, een applicatie of een database. Op het moment dat er wat met de originele versie gebeurt, zoals besmetting, kun je deze snel herstellen/vervangen/terugzetten omdat je een kopie hebt gemaakt. Op het moment dat je regelmatig back-ups maakt van je data is de kans het kleinst dat je data verliest.

Disaster Recovery

Disaster Recovery daarentegen maakt exacte replica’s van de IT-systemen naar een uitwijkomgeving. Op het moment dat er wat met de IT-omgeving gebeurt, heb je de keuze om uit te wijken met je hele omgeving of met alleen de meest kritische applicaties of servers. De downtime is lager, omdat je de gerepliceerde omgeving direct kan opstarten in de Onniva Cloud.

Veelgehoorde misverstanden

“Wanneer mijn data naar de cloud gaat, ben ik de controle kwijt!”
Dat is niet correct. Sterker nog, met de overzichtelijke beheerdersdashboards van het Onniva Cloudplatform heb je alles binnen 1 portaal onder controle.

“Cloudservices zijn duurder dan de klassieke oplossingen.”
Dat is een kweste van perceptie. Een complete service, waarbij je vaak uitgebreidere functionaliteiten krijgt dan met een eenvoudige infrastructuur op locatie, lijkt vaak prijziger. Maar tel je wel alle kosten mee? Heb je gedacht aan de kosten van de medewerkers, het onderhouden en eventuele vervangingen, anders gezegd, alle bijkomende kosten. Het is belangrijk om alle aspecten met elkaar te vergelijken.

“We kunnen back-up en disaster recovery niet tegelijkertijd gebruiken.”
Wederom, een misvatting. Een combinatie van beide is juist de beste oplossing. Je gebruikt dan Disaster Recovery voor de meest kritische applicaties en gegevens en voor de minder kritische gegevens een back-up. Hier komen we wederom bij de 3-2-1 back-up regel van Veeam.

Maandelijks pay-as-you-go/grow abbonement 

Alle Veeam-as-a-Service diensten binnen het Onniva Cloudplatform worden maandelijks gefactureerd op basis van werkelijk gebruik. Je betaalt dus nooit meer dan je daadwerkelijk in gebruik hebt. Daarnaast hoef je geen investeringen te doen in hard- en software. Deze diensten zijn derhalve ook maandelijkse opzegbaar.

Veilig back-ups maken via SSL

Alle data die jij back-upt, wordt via een beveiligde SSL-verbinding naar het Onniva-datacenter verstuurd. De data wordt als het ware versleuteld verstuurd, zodat het onleesbaar is voor onbevoegden. Alleen jij, of wij samen, hebben de sleutel om de data weer leesbaar te maken. Zo kan er nooit onzorgvuldig met jouw gegevens worden omgegaan.

Data blijft in Nederland & GDPR-ready

De Onniva datacenters die wij gebruiken om jouw back-ups op te slaan, staan allemaal in Amsterdam. Je kunt er dus zeker van zijn dat al jouw vertrouwelijke informatie in Nederland blijft, daarnaast zijn alle andere contracten, SLA’s en bewerkersovereenkomsten opgesteld conform de meest recente Europese privacywetgeving (GDPR).

Back-up strategie bepalen

Via het Veeam portaal is het heel simpel om een eigen back-up strategie te bepalen. Hierin bepaal je niet alleen hoe vaak of wanneer de back-up gemaakt moet worden, maar ook hoe lang deze bewaard moet blijven. Het is mogelijk om bepaalde VM’s vaker te back-uppen. Zo is het eventuele dataverlies zo minimaal mogelijk (RPO) en maak je de hersteltijd korter (RTO). Enkele bekende voorbeelden van back-up strategieën zijn:

 • Volledige & incrementele back-up
 • Rotatieschema, ook bekend als: Grootvader-Vader-Zoon back-up

WAN Accelerator

WAN accelerator maakt gebruik van global caching, data-deduplicatie van variabele bloklengten en compressie van dataverkeer. Hierdoor wordt de vereiste bandbreedte aanzienlijk verminderd. In plaats daarvan wordt het dankzij de meervoudige WAN-optimalisatie juist optimaal benut. Er hoeft geen verdere apparatuur worden aangeschaft of wijzingen te worden aangebracht in de netwerkinfrastructuur. Meer voordelen zijn onder andere:

 • Kopieert jouw VM’s naar een externe locatie tot wel 50 keer sneller
 • Minimaliseert het bandbreedteverbruik bij het kopïeren van back-up’s en het maken van replica’s via het WAN
 • Ondersteunt ook netwerkverbindingen die onbetrouwbaar zijn en een hoge latency hebben

Ondersteuning

Met Veeam Cloud Connect kun je de volgende data veiligstellen:

 • Werkstations
 • Fysieke (niet-gevirtualiseerde) servers
 • Volledige virtuele machines;
 • VMWare ESX(i)
 • Hyper-V
 • Databases zoals bijvoorbeeld (My)SQL
 • Applicaties

Zoals eerder vermeld is het mogelijk om zowel hele VM’s terug te zetten als losse bestanden.

Gecertificeerde datacenters

Jouw data wordt over een beveiligde SSL-verbinding versleuteld naar de Onniva datacenters verstuurd. Uiteraard gebruiken we alleen hoogwaardige datacenters die onder meer ISO 9001 (kwaliteitsmanagement), ISO 27001 (informatiebeveiliging) en PCI-DSS gecertificeerd zijn. Onze datacenter bevinden zich in Amsterdam.