RDS: Remote Desktop Services in de Cloud  

RDS betekent het centraal aanbieden van een werkplek of toepassing aan eindgebruikers, bijvoorbeeld via de Microsoft Azure Cloud of Onniva Cloud Platform.

Contact

Voordelen RDS op IaaS

Ontdek de mogelijkheden van combineren

Back-up

Maak back-ups van jouw data met back-up oplossingen van Onniva en herstel wanneer nodig e-mails, bestanden of complete servers (dit kan zijn Azure back-up, Skykick, Veeam, Acronis).
Ontdek meer

Security

Back-ups zorgen dat jij data kunt herstellen, cloud security software maakt jouw kans op dataverlies nog kleiner. Beveilig uw IT-omgeving met security oplossingen van Onniva.

Ontdek meer

Browser based werken

Combineer jouw IT-omgeving met een browser based cloudoplossing van Onniva. Hiermee kun jij de online werkplek met verschillende applicaties via elk device vanuit een browser benaderen. Benieuwd naar de voordelen?

Ontdek meer

RDS op IAAS: altijd en overal toegang tot je applicaties en bestanden

CONTACT

Hop on the cloud!Contact

Het centraal aanbieden van de werkplek aan eindgebruikers met een Remote Desktop Services oplossing van Onniva zorgt ervoor dat eindgebruikers altijd en overal toegang verkrijgen tot de werkplek. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig en snel bij bestanden of applicaties als ze onderweg zijn.

Onniva ondersteunt u met inrichten van RDS

Voor welke oplossing jij moet kiezen en hoe jij de RDS-omgeving kunt inrichten, zijn vragen waar wij jou natuurlijk graag mee helpen. We bekijken samen jouw case(s) en ondersteunen jou waar nodig, dit kan het uitwerken zijn van een concreet voorstel tot het daadwerkelijk technisch configureren van de omgeving.

RDS: Schaalbaar en flexibel

Jij neemt alleen de resources af die jij nodig hebt. Groeit jouw bedrijf? Dan kun jij eenvoudig gebruikers toevoegen of servercapaciteit bijkopen. Heb jij voor een korte periode een krachtige testomgeving nodig? Dan is dit snel gerealiseerd en kun jij de resources weer afschalen wanneer deze niet meer benodigd zijn.

Eenvoud met RDS: betaal naar gebruik

Met Microsoft Azure betaal jij enkel voor het daadwerkelijke gebruik van alle resources. Zet jij bijvoorbeeld na één dag een server uit dan betaal jij alleen voor die dag. Met Onniva Cloud Platform betaal jij per maand met als voordeel dat jij vooraf precies weet wat de kosten gaan zijn.

Datacenterlocatie naar keuze

Welke oplossing en datacenter jij ook kiest, de datacenters voldoen aan ISO-certificeringen en de strengste veiligheidsmaatregelen. Het datacenter van Onniva wordt gehost in de beveiligde datacenters in Amsterdam. Het is een flexibel cloudplatform waarmee jij betrouwbare IaaS-diensten kunt uitrollen, zoals virtuele servers en netwerken. Jouw Azure omgeving draait in Microsoft datacenters naar keuze. Dit kan in Nederland zijn of elders in Europa, maar ook in vele andere regio’s naar keuze. Deze datacenters zijn zeer goed beveiligd en maken gebruik van de nieuwste securityoplossingen om jouw omgeving te beveiligen.

Bij Onniva heb jij keuze uit verschillende Cloud platformen. Onniva VMware Cloud met eigendom van en beheer door Onniva. En Public Cloud platformen met beheer door vendoren als Microsoft. Ieder platform heeft zo zijn voordelen, zo kun jij met de Private Cloud snel schakelen met Onniva en support verwachten in geval van issues. Microsoft Azure daarentegen is een enorm breed platform met cloudoplossingen en continu de laatste technologieën.

Flexibiliteit met RDS

Het grootste voordeel van Remote Desktop Services in Microsoft Azure of Onniva Cloud is de hoge mate van flexibiliteit en schaalbaarheid die het biedt. Vanuit de store kan met enkele muisklikken een standaard of high-avaibility configuratie worden aangemaakt en applicaties beschikbaar worden gesteld aan de organisatie. Dit kan interessant zijn in situaties waar organisaties tijdelijk gebruik moeten maken van een toepassing en deze zonder complexe business case aan de organisatie wil aanbieden. Omdat er geen hardware investeringen bij een cloud RDS-oplossing vereist zijn, kunnen organisaties vele malen flexibeler en pragmatischer te werk gaan bij het bepalen van de juiste capaciteit. Het gebruik van RDS in de cloud biedt jou veiligheid, schaalbaarheid en performance op een maximaal kosten efficiënte wijze!

Scaling & Automation met RDS

Resources nodig voor specifieke workload pieken eens in de maand? Of dagen dat er aanzienlijk minder medewerkers werkzaam zijn? Met Azure scaling kun je ervoor kiezen om in het weekend de serveromgeving uit te zetten of juist extra resources voor een korte tijd bij te schalen. Als dit repeterende patronen zijn, kun je met Azure automation dit proces volledig automatiseren, zodat je eenvoudig kosten bespaart.

IaaS of PaaS services?

Azure biedt naast het traditioneel inrichten van Domain Controllers en SQL-servers de mogelijkheid om dit in een PaaS variant per gebruiker as-a-service af te nemen. Naast dat het veiliger is en jij hiermee kosten bespaart, kun jij je focussen op andere processen, omdat jij je minder hoeft te richten op het onderhouden van servers. PaaS oplossingen die IaaS in sommige gevallen overbodig maakt. Benieuwd welke oplossingen dit zijn en wat dit voor jou kan betekenen? Lees dan snel verder, we komen graag in contact om onderstaande verder toe te lichten.

High Availability Clusters

Continuïteit van jouw organisatie is erg belangrijk. Op het moment dat er een onderdeel van jouw IT-omgeving uitvalt, kan dit vergaande consequenties hebben voor jouw bedrijfsvoering. Met Azure kun jij bepaalde servers meervoudig uitvoeren of repliceren in meerdere datacenters, zodat de continuïteit altijd gewaarborgd is.