Security

Organisaties die een cloud security-totaaloplossing gebruiken profiteren van continuïteit & compliancy

Cloudbeheer

Snelle endpoint-bescherming met een Security-as-a-Service oplossing, die minimale eisen stelt aan je budget, tijd en energie.

Security Awareness programma 

Voorkom personeelsgerelateerde cyberincidenten. Het Security Awareness programma geeft een duidelijk beeld van hoe de medewerkers op een verschillende manier cyber-security beleven.

Unified Endpoint Management (UEM)

UEM maakt het mogelijk om alle apparaten – of dat nu smartphones, laptops of desktops zijn – te beheren vanuit één omgeving.

Cloud Backup & Security

Beveilig je data optimaal door cloud backup en security met elkaar te combineren.

Contact

Voordelen van cloud security

Online werken

Wil je weten welke oplossing en/of partner het best bij je past?

Vul dan de Onniva keuzehulp in.

Keuzehulp

Het goed beveiligen van je applicaties en data is cruciaal voor je bedrijfsvoering

Lees meer over cloud security

Misverstanden bij het opstellen van een securitybeleid

cloud security

Verken het belang van een juist securitybeleid

Lees meer

De beste firewall is de Human firewall!

cloud security

Cyberaanvallen een halt toeroepen? Wat zijn de do’s en don’ts.

Lees meer

Hoe voorkom je dat kritische en/of privacygevoelige informatie van je bedrijf op straat komt te liggen?

cloud security

Het hoe en waarom van een doordacht beveiligingsbeleidsplan.

Lees meer

CONTACT

Hop on the cloud!Contact

Totaaloplossing voor cloud security

Tegenwoordig is één beveiligingsoplossing niet meer voldoende. Een complete beveiliging vraagt om diverse, gecombineerde on-premises en cloud security oplossingen. Bovendien is alleen beschermen tegen mogelijke risico’s en compliant zijn niet meer voldoende. De focus moet liggen op voorkomen.

Door middel van het opstellen van een security beleidsplan inventariseer je waar je als organisatie mogelijk risico loopt. En hoe er gehandeld moet worden tijdens of na een cyberaanval.

Bij compliance wordt verondersteld dat het minimale veiligheidsniveau wordt verhoogd, maar het resulteert er vooral in dat we doen wat er van ons geëist wordt en niets meer. Het is daarom aan te raden dat niet de gehele risico-strategie is gebaseerd op compliance en op het mitigeren van risico’s.

Voorkom een datalek met cloud security

Bedrijfsinformatie kan heel gevoelig zijn en mag dus niet in verkeerde handen komen. Wanneer een onbevoegd persoon toegang krijgt tot (gevoelige) bedrijfsinformatie, kan deze data gemanipuleerd worden. Door de aanschaf van een goede cloud security oplossing kunnen dit soort datalekken worden voorkomen, of tijdig worden gedetecteerd.

Beveilig je servers en applicaties met cloud security

Enterprises hebben de beveiliging van hun cloud omgeving vaak uitstekend geregeld, terwijl veel MKB’ers denken dat hun gegevens toch niet interessant zijn voor cybercriminelen. Dat maakt de keuze voor hackers makkelijk: steeds meer MKB’ers zijn de dupe van ransomware en hun servers worden vaak misbruikt voor het versturen van spam. Online werken wordt daardoor onmogelijk. Bovendien kunnen cyberaanvallen ervoor zorgen dat servers niet beschikbaar zijn, waardoor applicaties en data ontoegankelijk zijn. Dit alles kan grote impact hebben op de bedrijfsprocessen, met reputatie- en financiële schade tot gevolg.

Altijd beschermd – 24/7/365

Beveiliging in de cloud betekent flexibiliteit en schaalbaarheid. Je kunt rekenen op een snellere en meer nauwkeurige bescherming tegen de meest innovatieve en geavanceerde dreigingen. 24/7, 365 dagen per jaar. Hierdoor blijft je IT en bedrijfscontinuïteit altijd gewaarborgd.
Daarnaast heb je aanzienlijk minder onderhouds- en beheerkosten.

Cloud security zonder performance verlies

Security in de cloud is dé oplossing om zonder performance verlies bedreigingen te weren van online werkplekken en servers. De beveiligingsoplossingen zijn altijd up-to-date en eventuele problemen worden tijdig gesignaleerd.

Beveiliging in de cloud zorgt voor minder complexiteit

Security software wordt met de dag complexer. De belasting van systemen en netwerk neemt telkens verder toe, waardoor de performance in het gedrang kan komen. Door een cloud security oplossing af te nemen wordt niet alleen de ICT belasting, maar ook de bedreigingen buiten de organisatie opgevangen. Oftewel: altijd de nieuwste software zonder zorgen over beheer, onderhoud en beveiliging.

Hybride beveiligingsomgevingen

Zodra ondernemingen hun beveiliging op twee manieren moeten beheren – deels in de cloud en deels in het eigen datacenter – komen ze op een kritiek punt: ze moeten namelijk voor de cloud een beveiligingsniveau garanderen, dat minimaal gelijk is aan dat van de on-premises infrastructuur.

On-premises en cloud security op gelijk niveau

Beveiliging op twee verschillende platforms kan ervoor zorgen dat de cloud kwetsbaarder wordt en is daarmee de ideale toegangspoort voor cybercriminelen. Hackers hebben namelijk makkelijk toegang tot alle informatie die in de cloud is opgeslagen, waarmee ze vervolgens moeiteloos het datacenter kunnen binnendringen. Daarom is het noodzakelijk om de beveiliging binnen de cloud minstens op hetzelfde niveau te krijgen als on-premises.