Microsoft Azure

Het veilige cloud platform met veelzijdige cloud services en de nieuwste technologieën

Microsoft Azure is de publieke cloud van Microsoft waarmee je betrouwbare clouddiensten kunt uitrollen zoals virtuele servers, netwerken en databases. Jouw IT-omgeving wordt gehost in Microsoft datacenters naar keuze, bijvoorbeeld in Nederland. Het Azure platform wordt constant vernieuwd en uitgebreid waardoor jij gebruik kunt maken van de meest geavanceerde en veiligste cloud oplossingen.

Contact

Voordelen Microsoft Azure

Ontdek de mogelijkheden van combineren

Back-up

Maak backups van uw data met back-up oplossingen van Onniva en herstel wanneer nodig e-mails, bestanden of complete servers. (dit kan zijn Azure back-up, Skykick, Veeam of Acronis)
Ontdek meer

Browser based werken

Combineer uw IT-omgeving met een browser based cloudoplossing van Onniva. Hiermee kunt u de werkplek met verschillende applicaties via elk device vanuit een browser benaderen. Benieuwd naar de voordelen? (Awingu, Workspace 365)

Ontdek meer

Security

Backups zorgen dat jij data kunt herstellen, security software maakt jouw kans op dataverlies nog kleiner. Beveilig jouw Azure omgeving met security oplossingen van Onniva.

Ontdek meer

Microsoft Azure Back-up, het veilige cloud platform voor jouw back-up en disaster recovery oplossingen.

CONTACT

Hop on the cloud!Contact

De mogelijkheden van Microsoft Azure

Staat jouw IT-omgeving nog volledig op kantoor en ben je benieuwd welke Microsoft Azure oplossingen goed aansluiten bij je organisatie? Met dit public cloud computing platform kun je niet alleen de kosten verlagen, maar ook de veiligheid van je infrastructuur verbeteren. Wij laten je graag alle mogelijkheden zien.

Onniva begeleidt de overstap naar Microsoft Azure Cloud

Overgaan naar een Azure cloud omgeving is niet een stap die je als organisatie in één keer zet. Dit is een proces waarbij zorgvuldig naar je huidige infrastructuur gekeken wordt en waarbij we je ondersteunen om dit stap voor stap te realiseren. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar de verschillende type gebruikers binnen de organisatie en welke applicaties geschikt zijn om vanuit de cloud te benaderen.

Je virtuele server is altijd en overal beschikbaar

Met Microsoft’s public cloud computing omgeving kunnen medewerkers vanaf verschillende devices en locaties werken met bedrijfsapplicaties en bestanden. Met geavanceerde security oplossingen ken je rechten toe aan elke gebruiker. Zo bepaal je wat een gebruiker juist wel of niet kan inzien als deze niet vanuit kantoor werkt.

Microsoft Azure Cloud Server: schaalbaar en flexibel

Je neemt alleen de resources af die je nodig hebt. Groeit je bedrijf? Dan kun je eenvoudig gebruikers toevoegen of servercapaciteit bijkopen. Heb je voor een korte periode een krachtige testomgeving nodig? Binnen je Azure cloud omgeving is dit snel gerealiseerd. De resources kun je weer afschalen, zodra deze niet meer benodigd zijn.

Data in Nederland of datacenter naar keuze

Jouw Azure omgeving draait in Microsoft datacenters naar keuze. Dit kan in Nederland zijn of elders in Europa, maar ook in vele andere regio’s naar keuze. Deze datacenters zijn zeer goed beveiligd en maken gebruik van de nieuwste security oplossingen, om jouw omgeving te beveiligen.

Optimaliseer je Microsoft cloud omgeving

Klaar om de cloud omgeving verder te optimaliseren en kosten te verlagen? En wil je de mogelijkheden benutten van een eersteklas cloud computing platform? Kies dan voor een Microsoft Azure cloud oplossing van Onniva.

Onniva inventariseert, adviseert en optimaliseert

Een start maken met Microsoft Cloud is één, maar hoe ga je daarna verder? Onniva heeft ervaring met deze trajecten en kan je blijvend adviseren over hoe je de Azure cloud omgeving kunt optimaliseren.

Azure Scaling & Automation 

Resources nodig voor specifieke workload pieken in de maand? Of dagen in de week dat er aanzienlijk minder medewerkers werkzaam zijn? Met Azure scaling kun je ervoor kiezen om in het weekend de serveromgeving uit te zetten of juist extra resources voor een korte tijd bij te schalen. Als dit repeterende patronen zijn, kun je met Azure Automation dit proces volledig automatiseren. Zo spaar je eenvoudig kosten.

PaaS services voor je virtuele server

Naast het traditioneel inrichten van Domain Controllers en SQL servers, biedt Azure de mogelijkheid om dit in een PaaS variant per gebruiker as-a-service af te nemen. Naast dat het veiliger is en je hiermee kosten bespaart, kun je je focussen op andere processen. Je hoeft immers minder te focussen op onderhoud van servers.

High Availability Clusters 

Continuïteit van je organisatie is erg belangrijk. Op het moment dat er een onderdeel van je server-omgeving uitvalt, kan dit vergaande consequenties hebben voor je bedrijfsvoering. Met Microsoft Azure kun je bepaalde virtuele servers meervoudig uitvoeren of repliceren in meerdere datacenters. Hierdoor blijft de continuïteit altijd gewaarborgd.